12 Ocak 2008 Cumartesi

Laguna


Renault Laguna: Konforlu Fransız
Renault’un orta sınıf D segmenti modeli Laguna, sürücüsü ve yolcusuna tam anlamıyla Fransız konforunu sunmaya devam ediyor. Laguna’nın iç mekan genişliği, zengin donanımı ve güvenli sürüş özellikleri 2’inci elde de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
1994 yılında piyasaya sürülen Laguna’nın birinci nesli ile güvenlik alanında bir standart oluşturan Renault, 2001 yılında piyasaya sürdüğü Laguna II ile bu alanda daha da ileri gitmiş. 2005’in Temmuz ayı başında Türkiye pazarına sunulan makyajlanmış Laguna II’de aktif ve pasif güvenlik donanımlarının tamamı geliştirilmiş, otomobil üçüncü kuşak Renault Koruma Sistemi ve daha etkin bir fren sistemi ile donatılmış olduğu görülüyor. Laguna II’nin Laguna I’e göre yenilikleri özetlemek gerekirse: özellikle ön tasarımındaki değişiklik, konfor alanındaki gelişmeler, yeni motor seçenekleri ve şasi ayarları sayesinde iyileştirilen dinamik yol tutuşu ve detay işçilik kalitesinde net bir ilerleme görülüyor. 2’nci elde Laguna tercih etmek isteyen alıcılara 1999 yılından beri piyasada olan Common-Rail dizel motor seçeneklerini tavsiye ederim. Düşük yakıt tüketimiyle ön plana çıkan Common-Rail dizel motorlu Laguna’lar, düşük yakıt tüketiminin yanı sıra konforlu sürüş için tasarlanmış süspansiyon sistemi bozuk zeminli yollarda gerekli rahatlığı sürücüsüne ve yolcusuna sağlıyor.


Değerlendirme:

Artı: Tutarlı ve Canlı Motor, Geniş Donanım, İç Mekan Genişliği, Süspansiyon Sistemi

Eksi: Fazla Yumuşak Koltuklar, Plastik Kalitesi



Motor Seçenekleri:

Benzinli: 1.6 (107 HP), 1.8 (90, 116, 120 HP), 2.0 (113, 114, 140, 163 HP), 3.0 V6 (167, 207 HP).

Dizel: 1.9 dTi (98 HP), 1.9 dCi (100, 107, 120, HP), 2.2 D (83 HP), 2.2 dT (113 HP), 2.2 dCi (150 HP).


Model Bilgileri:

1994: Laguna I piyasaya sürüldü.

1995: Yolcu hava yastığı standart donanıma eklendi

1998: Makyajlandı. Yan hava yastıkları standart donanıma eklendi.

2001: Laguna II piyasaya sürüldü.2005: Makyajlandı.


Arıza İstatistiği:Motor ve şanzıman yağının azalmasıFren sisteminin arızalanması, ve balataların çabuk aşınması.Egzost sisteminde yer yer paslanma


Özet:
Yapılan detaylı inceleme ve testlerde Laguna’nın olumlu yanları arasında motor performansı, geniş ve konforlu iç mekanı, yüksek donanım seviyesi gibi özellikler yer alıyor. Kullanım şartlarına bağlı olarak değişen olumsuz yanları arasında iç mekanda kullanılmış plastik kalitesinin düşüklüğü, eller serbest çalışan anahtarsız Renault Card Sistemi’nin zaman zaman tepkisiz kalması, fren sistemi arızalarının yanı sıra fren balataların çabuk aşınması, egzost sisteminde paslanma olarak özetleyebiliriz. 2’inci elde Laguna sahibi olmak isteyen alıcıların otomobilin kontrol ve bakımını Renault yetkili servislerinde gerçekleştirmelerini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: