12 Ocak 2008 Cumartesi

Binek Kangoo



Tasarım

Otomobil pazarında fonksiyonel kullanım amaçlı araçlar gün geçtikçe daha ön plana çıkmaktadır. Bu tip otomobiller gerek profesyonel hayatınızda gerekse hafta sonlarınız için en pratik çözümdür.

Su damlası görünümlü şeffaf polikarbonat ön farlar, seçkin ve dinamik görünümlü beyaz renkli sinyal lambaları sayesinde Kangoo’yu farketmemek imkansız.

Arka stop lambaları ise hem modern bir görünüş hem de daha iyi görünürlük sağlamaktadır.



Konfor Ve Sürüş Keyfi
Kangoo sizlerin hayatını kolaylaştırmak için yaratılmıştır. Öncelikle Kangoo’nun çift sürgülü* kapısından iniş ve biniş çok kolay...

(*Sol sürgülü kapı opsiyonel)

650 litrelik bagaj hacmi ise koltuklar yatırıldığında 2,75 m3 ‘e kadar ulaşıyor. Yani işinizle ilgili her türlü yükünüzü rahatlıkla koyabilirsiniz.

En büyük konforu iç mekanda yaşayacaksınız. Kangoo’nun sürücü bölümünün ergonomisi en küçük ayrıntıya kadar özellikle tasarlanmıştır. Aradığınız her şey elinizin altında ... Yükseltilmiş ve içecek gözü entegre edilmiş vites konsolu sayesinde vites koluna daha pratik ulaşım sağlanmış; içecek ve küllük gözlerinin fonksiyonelliği artmıştır.


Güvenlik
Renault ‘nun güvenlik aksına verdiği önem Kangoo’da da kendini göstermektedir. Öncelikle son kuşak Bosch 8.0 ABS sistemi sunulmaktadır. Bu yeni teknoloji aracın fren mesafesini kısaltıyor ve genel olarak otomobilin savrulmasını önlüyor, virajlarda ise yüksek bir performans sağlıyor. EBV elektronik fren dağıtıcısı, arka dingilde fren dağılımını en optimum şekilde sağlıyor. Acil fren desteği fren pedalına basma hızına bağlı olarak devreye girerek, ABS devreye girene kadar frenleme basıncını artırıyor ve maksimumda tutuyor.

Klasik Renault emniyet sistemini Kangoo’da da görüyoruz, iki ön hava yastığı optimum koruma sağlamak amacıyla emniyet kemeri ile birlikte çalışıyor.Yükseklik ayarlı ön emniyet kemerlerinde kuvvet kontrol sistemi de var. Bu sistem sayesinde darbe anında omuz ve göğüs hizasında oluşabilecek fazla basınç önlenir.

Ön gergili ön emniyet kemerleri ise şiddetli darbelerde yolcunun istem dışı savrulmasını engeller.

Yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri şoför ve yolcunun vücut yapısına uygun, aynı zamanda konfor ve güvenliklerini optimum seviyede sağlar.

Ayrıca kendi sınıfında sadece Kangoo’da bulunan, 8 km/h hıza ulaşıldığı andan itibaren merkezi kilitin içine integre edilmiş sensörün hızı algılamasıyla birlikte kapılar otomatik olarak kilitlenir.Kaza anında ise şok kaptürünün devreye girmesiyle kapıların kilitlenmesi ortadan kalkar. İmmobiliser (enjeksiyon kilidi), alt koruma sacı, merkezi kilit gibi unsurların herbiri güvenliği gerektiren farklı durumlar için düşünülmüştür.


Hiç yorum yok: