17 Ocak 2008 Perşembe

Yakındaa

Az kaldı yeni modeller eklemeye :D

12 Ocak 2008 Cumartesi

Renault Modus

Küçük Dev Otomobil

Kompakt ve geniş, dinamik ve fonksiyonel, etkin ve sempatik... Modus ile, size otomobili sevdiren tüm bu özellikler arasından tercih yapmak zorunda kalmayın! Hem büyük otomobillerin konfor ve donanımını hem de küçük otomobillerin pratikliğini bünyesinde barındıran Modus kendine has yeni bir konsept yaratıyor: Sıradışı genişlikte bir iç mekan sunabilen “hem küçük hem geniş” bir otomobil. Dengeli ve akıcı çizgileri dinamizmini ve sağlamlığını ortaya koyarken geniş cam yüzeyleri iç mekanın ne kadar aydınlık ve geniş olduğunu ele veriyor

Konfor Ve Sürüş Keyfi

Geniş cam alanlar sayesinde iç mekan son derece aydınlık. Işık banyosu mu yapmak istiyorsunuz, elektrikli panoramik açılır tavan emrinizde! Modus’un son derece kompakt dış boyutlarına rağmen sahip olduğu olağanüstü geniş iç mekanı sayesinde konforunuz katlanarak artıyor. Yüksek tavanı sayesinde sürücü ve yolcuların rahat ettiği Modus’ta koltukların yüksekliği de kumanda düğmelerine ulaşımı kolaylaştırıyor. Bu his Modus’un iç mekanında daha da güçleniyor. Geniş ve panoramik ön cam ile sürücü ve yolcular ferahlık ve konforun tadını çıkarıyorlar. İç mekanda kullanılan özenle seçilmiş tüm malzemeler de yumuşaklık ve konfor duygusuna katkıda bulunuyorlar. Kompakt bir otomobil hiç bu kadar geniş olmamıştı !

Güvenlik

Bağımsız kuruluş Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen testler sonucunda Modus toplam 32,84 puan ile küçük otomobiller segmentinde en yüksek not olan «5 yıldız» alan ilk otomobil oldu. Yürüyen aksam ve Modus’ün gövde yapısı, üst sınıf modellerde sunulan yol tutuşu ve güvenlik özellikleri sağlıyor. Fren sistemi ile Modus, aktif güvenlik yönünden sınıfının en iyi modelleri arasında yer alıyor. Modus’te çok sayıda aktif ve pasif güvenlik donanımı bulunuyor. Pasif güvenlik, Renault’nun bu alandaki strateji ve uzmanlığına paralel olarak, son derece katı şartlara uygun bir şekilde geliştirildi. Modus’ün karoseri yapısında çok sayıda programlı deformasyonlu takviye elemanları bulunuyor. Bu yapı üçüncü nesil Renault Koruma Sistemi’ne dahil olan ekipmanlarla birlikte kullanılmak üzere geliştirildi. Modus’ün güvenlik sisteminde ikisi güç sınırlayıcılı “adaptatif” ön hava yastığı olmak üzere altı adet hava yastığı ile ön koltuklarda çift ön gergili emniyet kemerleri bulunuyor.

Binek Kangoo



Tasarım

Otomobil pazarında fonksiyonel kullanım amaçlı araçlar gün geçtikçe daha ön plana çıkmaktadır. Bu tip otomobiller gerek profesyonel hayatınızda gerekse hafta sonlarınız için en pratik çözümdür.

Su damlası görünümlü şeffaf polikarbonat ön farlar, seçkin ve dinamik görünümlü beyaz renkli sinyal lambaları sayesinde Kangoo’yu farketmemek imkansız.

Arka stop lambaları ise hem modern bir görünüş hem de daha iyi görünürlük sağlamaktadır.



Konfor Ve Sürüş Keyfi
Kangoo sizlerin hayatını kolaylaştırmak için yaratılmıştır. Öncelikle Kangoo’nun çift sürgülü* kapısından iniş ve biniş çok kolay...

(*Sol sürgülü kapı opsiyonel)

650 litrelik bagaj hacmi ise koltuklar yatırıldığında 2,75 m3 ‘e kadar ulaşıyor. Yani işinizle ilgili her türlü yükünüzü rahatlıkla koyabilirsiniz.

En büyük konforu iç mekanda yaşayacaksınız. Kangoo’nun sürücü bölümünün ergonomisi en küçük ayrıntıya kadar özellikle tasarlanmıştır. Aradığınız her şey elinizin altında ... Yükseltilmiş ve içecek gözü entegre edilmiş vites konsolu sayesinde vites koluna daha pratik ulaşım sağlanmış; içecek ve küllük gözlerinin fonksiyonelliği artmıştır.


Güvenlik
Renault ‘nun güvenlik aksına verdiği önem Kangoo’da da kendini göstermektedir. Öncelikle son kuşak Bosch 8.0 ABS sistemi sunulmaktadır. Bu yeni teknoloji aracın fren mesafesini kısaltıyor ve genel olarak otomobilin savrulmasını önlüyor, virajlarda ise yüksek bir performans sağlıyor. EBV elektronik fren dağıtıcısı, arka dingilde fren dağılımını en optimum şekilde sağlıyor. Acil fren desteği fren pedalına basma hızına bağlı olarak devreye girerek, ABS devreye girene kadar frenleme basıncını artırıyor ve maksimumda tutuyor.

Klasik Renault emniyet sistemini Kangoo’da da görüyoruz, iki ön hava yastığı optimum koruma sağlamak amacıyla emniyet kemeri ile birlikte çalışıyor.Yükseklik ayarlı ön emniyet kemerlerinde kuvvet kontrol sistemi de var. Bu sistem sayesinde darbe anında omuz ve göğüs hizasında oluşabilecek fazla basınç önlenir.

Ön gergili ön emniyet kemerleri ise şiddetli darbelerde yolcunun istem dışı savrulmasını engeller.

Yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri şoför ve yolcunun vücut yapısına uygun, aynı zamanda konfor ve güvenliklerini optimum seviyede sağlar.

Ayrıca kendi sınıfında sadece Kangoo’da bulunan, 8 km/h hıza ulaşıldığı andan itibaren merkezi kilitin içine integre edilmiş sensörün hızı algılamasıyla birlikte kapılar otomatik olarak kilitlenir.Kaza anında ise şok kaptürünün devreye girmesiyle kapıların kilitlenmesi ortadan kalkar. İmmobiliser (enjeksiyon kilidi), alt koruma sacı, merkezi kilit gibi unsurların herbiri güvenliği gerektiren farklı durumlar için düşünülmüştür.


Renault Megane Cabrio - Cabriolet



İç Tasarım
Yalın çizgilere sahip gösterge tablosu ve cam tavanıyla kesintisiz görünümü sağlarken iç mekanda sürekli bir aydınlık da sağlanmış oluyor. Sportif ya da rafine renkte, size uyan iç tasarımı seçme imkanı. Gözlerinize sunulan keyif, iç tasarımdan gelen dokunma hissinin verdiği temas keyfiyle bir arada. Bu keyif özel deri ve parlak krom yüzeyle tamamlanıyor. Uçak tipi el freni ve kardanla çevrili gösterge tablosu ile Megane CC’nin sportif yapısına önem veriliyor. Bütün bu duyguları yaşamanın ayrıcalığından siz de faydalanın!

Konfor
Hem kısa yolculuklar hem de uzun seyahatlerde konforlu dört koltuk Megane CC’de sizlerle… Tek harekette katlanabilen ve kayabilen ön koltuklarla, arka koltuklara rahat geçişi sağlayan diz mesafesini hareket özgürlüğüyle birleştiren Megane CC’de tüm yolculuklarda aradığınız konforu yakalayacaksınız! Olağanüstü konfor seviyesiyle, sürüşün keyfini çıkartın.

Öngörmek
Lastik basınç gösterge sistemiyle lastiklerden herhangi birinde sorun olduğunda araç gösterge tablonuzdan bir uyarı mesajı size ulaşıyor. Işık azaldığında, tavan lambaları otomatik olarak yanıyor. XENON tavan lambaları güçlü ışıklandırma ve hızdaki artışa göre görüş netleşiyor. Beklediğiniz kapasite en yüksek seviyede olsun! Yağmurun ilk damlaları düşmeye başladığında, silecekler otomatik olarak yağmur hızıyla uyum içerisinde çalışmaya başlıyor.

Renault 9 Broadway



Fransız Otomotiv Üretici Renault tarafından 1981 yılında lansmanı yapılan ve avrupada 1988 yılına kadar üretilen modelidir.Ülkemizde 2000 yılına kadar Oyak Renault tarafından üretilen otomobildir.

Aracın değişik bir versiyonu ABD'de American Motors Corporation (AMC) tarafından üretilmiştir.

Renault 9 1983 yılında European Car of the Year (yılın otomobili) ödülüne layık görülmüştür.

Aracın en çok bilinen modeli Renault 9 Broadway dışında "Spring ve Fairway" şeklinde farklı motor ve donanım seçeneğine sahip 2 farklı modeli de vardır.Benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanında aracın manuel ve otomatik vites seçenekleri de bulunmaktadır.

Türkiyede 1985 yılında "GTL" uzantısıyla üretilmeye başlanmıştır. Daha sonra GTC ve GTE Broadway modelleri eklenmiştir. 1991 yılında GTC üretimi sonlanmış olup yerini Spring modeline bırakmıştır.


Teknik Özellikler
  • Motor Hacmi: 1397 cc ve 1237 cc Benzinli 15925 cc Dizel
  • Ateşleme: Entegral Elektronik Ateşleme
  • Beygir Gücü: 83HP
  • Net Ağırlığı: 940 kg
  • Uzunluk: 4132 cm
  • Genişlik: 1666 cm
  • Yükseklik: 1410 cm
  • Dingil mesafesi: 2483 cm
  • Aks mesafesi: 1357 cm
  • Subap sayısı : 8

Renault Twingo

Twingo,Renault tarafından üretilen hafif c sınıfı bir araç. İlk kez 1994 yılında piyasaya çıktı. Türkiye'de 1999 yılında satışına başlandı. 2001 yılında üretimi durduruldu.2007'de Renault yeni Twingo'yu Frankfurt oto fuarında sundu. Aracın Türkiye'ye 2009 ile 2010 yılında imalatının yapılacağı söyleniyor.

Renault Twingo Modelleri
0. Twingo (Serie 1) ve Twingo (Serie 2): Bunlar 93-96 arası modeller ve Turkiye'ye getirilmemistirler. 1. Twingo (Serie 3): Bunlar 97 ve 98 modeller. (En bol olanlar) 2. Twingo 2 (Serie 4): Bunlar 99 ve 2000 modeller. 3. Twingo 3 (Serie 5): Aralik 2000 - 2002 arasi modeller.
Dilerseniz tek tek bu serileri taniyalim.
0. Twingo (Serie 1) (Serie 2): "C3G (Cleon)" adli motora sahip olan bu araclar 55 Beygir, 1239cc, ve Tek Nokta Enjeksiyonlu modellerdi. Yakit sarfiyatlari boyutlatlarina oranla fazla ve ic tasarimlari pek kaliteli olmayan serilerdi. Turkiye'de bulunmadiklari icin bunlara deginmeyecegim.
1. Twingo (Serie 3): Twingo'nun tum dunyada ve tabiiki de Turkiye'de cok sayida bulunan serisi. Twingo'nun Turkiye lansmanida bu seri ile yapilmistir.
Bu seride; - "D7F" adinda 60 Beygirlik, 1149cc, 4 Silindirli, 8 Valve, Cok Nokta Enjeksiyonlu (MPFi) motor kullanilmistir. - Iceride bulunan havalandirma, klima tuslari, kapi kollari, butonlar vs. dogal bej rengini almistir. - 3. Stop isigi ilave edilmis, Yakit Uyari Isigi konulmus ve kasa guclendirilmistir.
Benim yaptigim gozlemler sonucu soyle bir tablo ortaya cikmistir. Twingo (Serie 3) araclarda, yani Turkiye'deki 97 ve 98 modellerde;
+ Klimali olanlarin torpido gozu fileli tasarimdir, kapaksizdir ve ancak 1-2 cd koymak icin idealdir. + Klimasiz olanlar ise büyük bir kapaksiz, filesiz torpido bosluguna sahiptir. Ancak file yada kapak tarzi bir sey olmadigi icin kullanissizdir.
Ekteki fotoğraflara bakip aradaki farki gorebilirsiniz.
Bu ayrinti disinda Turkiye'deki Twingo (Serie 3) yani 97-98 modellerin birbirinden hic bir farkini gormedim.
Alize, Wind, Pack gibi donanim secenekleride bulunmaktadir. Ancak bu ayrim neye gore nasil yapiliyor tam anlayamadim. Alize olan iki aracin, birinde Tam Acilir Deri Tavan + Klima varsa digerinde sadece Tam Acilir Deri Tavan olup klima olmayabiliyor.
Ama bu seceneklerin tarihine bakinca; Wind modeli Klima olan twingolari simgeliyor. Pack modeli Elektrikli Cam, Elektrikli Yan Ayna vs.yi simgeliyor. Alize modeli 4 kademeli havalandirma, yeni direksiyon simidi tasarimini simgeliyor. Ancak bu ayrimlar dedigim gibi tam olarak neye gore nasil yapiliyor bilmiyorum. Yalniz galericiler kendi kafalarina gore bakiyor eger klimasi varsa "Hah tamam buna Alize diyelim" diyor yada 99 ve 00 modellere hemen "Alize" damgasini yapistiriyorlarki bu tamamen aldatici.
2. Twingo 2 (Serie 4) Turkiye'de 99, 00 ve galiba 01 olarak bulunan seridir. Tum dunyada Twingo II diye bilinir. Oncelikle bu seride butun degisiklikler donanim ve aksesuardadir. Motor Twingo (Serie 3)'un aynisidir.
Bu seride; - Ic dizayn yenilenmistir. - Koltuklar Clio 2'nin aynisidir. - Dosemeler degismistir. - Konsol degismistir. Serie 3 te torpido gozunun yaninda bulunan hoporlorler konsolun ustune alinmistir. - Butonlar ve tuslar acik sari rengini almistir. - Cift Hava Yastigi bulunmaktadir. (Butun seri 4 icin gecerli mi bilmiyorum) - Tekerler 155/70 dir. - Jant kapagi daha buyuktur ve 5 yildiz dizaynindadir. - Dijital gostergede ufak degisiklikler olmustur. Benzin seviyesi ufak çizgilerle gosterilmektedir ve emniyet kemeri takili degil uyarisi bulunmaktadir. - Farlar ve sinyal tek bir cam bolum icindedir. - Ilk Cam Tavan secenegi bu seride sunulmustur. Ancak Turkiye'de satisa sunulmamistir.
Turkiye'de ise Serie 3 lerde oldugu gibi bu seride de klimali olanlar ile klimasiz olanlarin torpido tasarimi farklidir.
+ Klimali olanlarin 1-2 cd koymalik, kapaksiz ama korumalikli bir torpido gozu bulunmaktadir. + Klimasiz olanlarin ise, kapakli ve kullanisli bir torpido gozu bulunmaktadir.
Serie 3'tekinin aksine burada panelin ortasindaki havalandirma butonlarinin hemen altinda ufak bir "AC" (Klima) tusu bulunmaktadir. Klima bu tusa basinca aktif konuma gelmektedir ve fan ayarindan 4 kademe seceneginden biri secilerek etkisi ayarlanmaktadir.
Ekteki fotograflarda ne demek istedigimi daha iyi anlayabilirsiniz.
Yine bu seride de Alize donanim secenegi bulunmaktadir ancak daha oncede belirttigim gibi tam ayrim nedir bilmiyorum.
Not: Benimde aylardir temizini aradigim Twingo serisi bu seridir. Ic dizayni olsun, isciligi, konsolu vs. herseyi onceki serilerden ve Turkiye'deki 97-98 modellerden iyidir.
3. Twingo 3 (Serie 5): Bunlar Turkiye'de iki elin parmaklarini gecmeyecek kadar bulunmak ile birlikte ya yurtdisindan ozel olarak getirtilmis, ya da gumrugu odenip Turkiye'ye sokulmus araclardir. Bildigim kadariyla Turkiye'de satisa sunulmamislardir.
Bu seride; - "D4F" adinda 75 Beygirlik, 1149cc, 4 silindirli, 16 Valve, Cok Nokta Enjeksiyonlu (MPFi) motor kullanilmaya baslanmistir.
- ABS ve Yolcu hava yastigi standart olarak sunulmaya baslanmistir. - Tamponlarda bulunan farlar ve sis farlari tamamen yari seffaf olarak tasarlanmistir. - Clio MTV'deki ile ayni olan tekerlek gobegi ve 14" jantlar kullanilmaya baslanmistir. - Bazi modellerde yan aynalar ve tamponlar arac renginde boyanmistir. - Yeni koltuk ve doseme kiliflari kullanilmistir. - Vites ortusu degismistir. - Bardak tutacagi eklenmistir ve birkac degisiklik daha.
Umarim herkese yardimci olacak bilgiler vermisimdir. Bu bilgilerin cogunu twingo.net ten, fotograflari ilan sitelerinden toparladim. Yabanci sitelerdeki bilgileri alip direkt Turkceye cevirip kopyalamaktansa, tek tek test edip, degerlendirip Turkiye kosullarina uygun bir rehber hazirlamaya calistim. Eksikleri, yanlis bilgileri bana bildirirseniz hemen degistirip guncelleriz bu rehberi.
Yakinda bir de Twingo'nun kronik sorunlarini ve cozumlerini derleyen, yedek parca ve iscilik fiyatlarini -yaklasik- olarak belirten bir rehber ve ikinci el Twingo almadan once kontrol edilmesi gereken butun parcalari, donanimlari siralayan bir rehber daha hazirlayacagim.
Bu rehberi Turkce karakter kullanmadan hazirlamaya calistim, yurtdisindan okumak isteyen olursa zorluk cekmesin diye. Malum yahoo groups'ta en buyuk problemlerden biriydi.

Renault Symbol

Symbol makyaj tazeledi

İlk çıktığı 1999 yılından bu yana ikinci makyajını geçiren Symbol’de asıl iyileştirmeler iç mekanda yapılmış. Ağabeyi Megane ile birlikte Türkiye otomobil pazarında zirveyi nöbetleşe olarak paylaşan Clio Symbol ilk makyajını 2002 yılında geçirmişti. Dış görünüm olarak Clio II HB’nin makyajlı versiyonuna yaklaşan otomobilin iç mekanıysa hatchback kardeşinin aksine değişmemişti. 2005’te de ufak bir kozmetik dokunuşla stop lambalarının değişen otomobile 80 HP’lik 1.5 dCi motor seçeneği eklenmişti.


Symbol’de motor seçenekleri aynen devam ediyor; 1.4 lt 75 HP, 1.4 lt 16V 98 HP benzinliler ve 1.5 lt 65/80 HP dizeller. Symbol’ün 1.4 lt 75 HP benzinli versiyonun fiyatı 22 bin 200 YTL’den başlarken, 1.5 dCi 65 HP turbodizelin başlangıç fiyatı 27 bin 400 YTL olarak açıklanıyor. Testini gerçekleştirdiğimiz 1.5 dCi 80 HP’nin başlangıç fiyatıysa 34 bin 290 YTL. İlk çıktığı dönemden itibaren özellikle 1.5 dCi 65 HP versiyonuyla filoların öncelikli tercihleri arasında yer alan Clio Symbol, son makyajla birlikte nüfus cüzdanında yer alan ismini de değiştirdi. Daha doğrusu ön ismi olan Clio’yu attı. Bu isimle zirveye çıkmış olsa da yepyeni ve daha teknolojik Clio III’ün de yollarda olmasının bir isim karmaşasına yol açabileceği düşüncesiyle Clio adını artık ailenin genç üyesi kullanacak.


Dış görünüm olarak yeni Symbol’ü tek başına gördüğünüzde muhtemelen gözünüze hiç farklı gelmeyecektir. Fakat eskisiyle yan yana geldiğinde ön tampondaki geniş “U” formlu çıkıntı hemen fark ediliyor. Yandan görünüm olarak eskisinden farklı olmayan otomobilin arkasındaki göze çarpan ilk değişiklik, bagaj açma düğmesinin baklava formlu Renault ambleminin içinde olması oluyor. Marka ve model logolarındaki farkları da unutmamak lazım.

Ergonomi daha iyi
İnsanlar için kullanılan bir deyiş vardır; “içi güzel olsun”.Eğer dış güzellikten çok iç güzelliğine önem veren biriyseniz Symbol’ün bu konuda kendisini geliştirdiğini söyleyebiliriz. Gözler artık her ne kadar alışmış olsa da hatchback karoserin arkasına sonradan eklenmiş gibi duran bagaj bölümüyle birçok kişinin gözüne hitap etmeyen otomobilin iç mekanını eskisine göre daha şık. Ayrıca ergonomik sorunlar da büyük ölçüde halledilmiş. kokpiti makyajlı Clio II HB’ye benzer bir yapıya kavuşan otomobilin genel kalite hissi eskisine göre daha iyi. Gösterge tablosu değiştirilmiş olan Symbol’de cam açma kumandaları daha ergonomik bir şekilde konumlandırılmış. Ayrıca vites konsolunun önündeki ikili bardaklık ta faydalı bir detay.


Symbol’ün Fiat Albea gibi rakiplerinden daha küçük olan iç mekanı orta boylular için fazla rahatsızlık yaratmazken, uzun boylular için durum biraz sıkıcı olacaktır.



Düşük Tüketim
Test aracımızda bulunan motor artık otomobilseverler tarafından iyice tanınmış bir güç ünitesi. 80 HP’lik, 1461 cc'lik sıralı 4 silindirli turbodizel motor, üstten tek egzantrik miline ve 8 supapa sahip. Delphi Automotive Systems ile birlikte geliştirilen bu motor, commonrail enjeksiyon teknolojisini sunuyor. Birçok turbodizelin aksine alt devirlerde bile çekiş sıkıntısı yaratmayan bu motor, 945 kg’lik Symbol’ü taşımakta hiç zorlanmıyor. Üstelik tüketim de son derece düşük. Test şartlarında 5.6 lt/100 km’lik tüketim ortalaması yakalayan otomobilde açık yolda 5.0 lt/100 km ortalaması kolay şekilde yakalanabiliyor.Symbol’ün sürüş özellikleri değişmemiş. Orta sertlikte bir süspansiyon sistemine sahip otomobil darbe emişte başarılı Konfor ve aile kullanımına yönelik tasarlanmış süspansiyon sistemi nedeniyle yol tutuş üst seviyelerde olmasa da ,Symbol’den kimse daha fazlasını beklemiyor.

Laguna


Renault Laguna: Konforlu Fransız
Renault’un orta sınıf D segmenti modeli Laguna, sürücüsü ve yolcusuna tam anlamıyla Fransız konforunu sunmaya devam ediyor. Laguna’nın iç mekan genişliği, zengin donanımı ve güvenli sürüş özellikleri 2’inci elde de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.
1994 yılında piyasaya sürülen Laguna’nın birinci nesli ile güvenlik alanında bir standart oluşturan Renault, 2001 yılında piyasaya sürdüğü Laguna II ile bu alanda daha da ileri gitmiş. 2005’in Temmuz ayı başında Türkiye pazarına sunulan makyajlanmış Laguna II’de aktif ve pasif güvenlik donanımlarının tamamı geliştirilmiş, otomobil üçüncü kuşak Renault Koruma Sistemi ve daha etkin bir fren sistemi ile donatılmış olduğu görülüyor. Laguna II’nin Laguna I’e göre yenilikleri özetlemek gerekirse: özellikle ön tasarımındaki değişiklik, konfor alanındaki gelişmeler, yeni motor seçenekleri ve şasi ayarları sayesinde iyileştirilen dinamik yol tutuşu ve detay işçilik kalitesinde net bir ilerleme görülüyor. 2’nci elde Laguna tercih etmek isteyen alıcılara 1999 yılından beri piyasada olan Common-Rail dizel motor seçeneklerini tavsiye ederim. Düşük yakıt tüketimiyle ön plana çıkan Common-Rail dizel motorlu Laguna’lar, düşük yakıt tüketiminin yanı sıra konforlu sürüş için tasarlanmış süspansiyon sistemi bozuk zeminli yollarda gerekli rahatlığı sürücüsüne ve yolcusuna sağlıyor.


Değerlendirme:

Artı: Tutarlı ve Canlı Motor, Geniş Donanım, İç Mekan Genişliği, Süspansiyon Sistemi

Eksi: Fazla Yumuşak Koltuklar, Plastik Kalitesi



Motor Seçenekleri:

Benzinli: 1.6 (107 HP), 1.8 (90, 116, 120 HP), 2.0 (113, 114, 140, 163 HP), 3.0 V6 (167, 207 HP).

Dizel: 1.9 dTi (98 HP), 1.9 dCi (100, 107, 120, HP), 2.2 D (83 HP), 2.2 dT (113 HP), 2.2 dCi (150 HP).


Model Bilgileri:

1994: Laguna I piyasaya sürüldü.

1995: Yolcu hava yastığı standart donanıma eklendi

1998: Makyajlandı. Yan hava yastıkları standart donanıma eklendi.

2001: Laguna II piyasaya sürüldü.2005: Makyajlandı.


Arıza İstatistiği:Motor ve şanzıman yağının azalmasıFren sisteminin arızalanması, ve balataların çabuk aşınması.Egzost sisteminde yer yer paslanma


Özet:
Yapılan detaylı inceleme ve testlerde Laguna’nın olumlu yanları arasında motor performansı, geniş ve konforlu iç mekanı, yüksek donanım seviyesi gibi özellikler yer alıyor. Kullanım şartlarına bağlı olarak değişen olumsuz yanları arasında iç mekanda kullanılmış plastik kalitesinin düşüklüğü, eller serbest çalışan anahtarsız Renault Card Sistemi’nin zaman zaman tepkisiz kalması, fren sistemi arızalarının yanı sıra fren balataların çabuk aşınması, egzost sisteminde paslanma olarak özetleyebiliriz. 2’inci elde Laguna sahibi olmak isteyen alıcıların otomobilin kontrol ve bakımını Renault yetkili servislerinde gerçekleştirmelerini tavsiye ederim.